Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Koronavirus u još jednom domu za stare: Zaražena 22 korisnika i šestoro zaposlenih

Izvor: 
B92/021 Čet, 04/06/2020 - 17:18Dvadeset i dve osobe iz doma za stare "Mass green house" u Petrovaradinu zaražene su koronavirusom, utvrđeno je PCR testiranjem, nezvanično saznaje 021.rs.

Od 28 zaraženih, 22 su štićenici doma, dok je šestoro zaposleno u ovoj ustanovi.

Virus je ušao u privatni gerontološki dom u Petrovaradinu, ali u Pokrajinskoj vladi napominju da ovaj slučaj posmatraju kao izolovani. U privatnom staračkom domu "Mašsgreen hous" u Petrovaradinu epidemiolozi su pre 24 sata zabeležili prvi slučaj i odmah su obavljena brza testiranja 49 ljudi, korisnika i zaposlenih.

"Nakon analize 49 testiranih, 28 je bilo pozitivno, od toga 22 korisnika i šestoro zaposlenih. Ovo posmatramo kao izolovan slučaj i mislim da neće imati uticaja na okolinu i Vojvodinu, generalno", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade.

Ukupno šestoro zaraženih iz ovog privatnog staračkog doma smešteno je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine, a prvi zaraženi se nalazi na respiratoru. "Vojvodina je imala veoma dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa, ovo je izolovan slučaj i za 10-12 sati smo uspeli da testiramo sve zaposlene i izolujemo sve korisnike i zaposlene", naveo je Mirović. On je rekao da je privatni dom "veoma dobro vodjen, te da nikada nije bilo pritužbi ni korisnika, ni zaposlenih na njegov rad".

Svi domovi pod upravom Pokrajinske vlade, rekao je Mirović, postupali su u skladu sa uputstvima Pokrajinskog kriznog štaba, ispred svih su bili prirpadnici vojske i imali smo, kaže, veoma mali broj zaraženih u domovima, bez obzira na novozaražene u privatnom domu.

 
MarketingNajnovije vesti