kreni promeni najava printscreen
Srbija

Kreni-promeni: Ovo su uslovi za prekid protesta

Izvor: 
021 Sub, 27/11/2021 - 22:16Jednočasovna blokada vitalnih saobraćajnica u celoj Srbiji uspešno je izvedena, ocenili su iz pokreta Kreni-promeni.

Kako navode, "uslovi za prekid protesta su da predsednik države Aleksandar Vučić odbije da potpiše protivustavni Zakon o eksproprijaciji i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi".

Savo Manojlović iz tog pokreta rekao je da, u slučaju da ta dva uslova ne budu ispunjena, pozivaju sve građane Srbije da naredne subote,  4. decembra, sednu u automobile i da u grupama od 10 do 20 vozila blokiraju autoputeve i magistralne puteve.
 
On je pozvao i sve političke grupacije da učestvuju u najavljenim protestima, ali da ne prave veća grupisanja koja je lakše blokirati.
 
"Posebno ističemo da je policija odbila predlog da se mirnim i koordinisanim okupljanjem kontrolišu skupovi, zbog čega je širom Srbije dolazilo do brojnih incidenta, za šta odgovornost snose funkcioneri policije koji su odbili kontrolisani protest", kazao je Manojlović.
 
On je pozvao advokate koji žele da pruže besplatane usluge uhapšenima da se jave Pokretu.
 
Sve građane koji su imali problema pozvao je da ih kontaktiraju na mejl [email protected], gde će Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koordinisati pružanjem pravne pomoći.
 
 MarketingNajnovije vesti