Photo: Flickr/JAVIER DEVILMAN

 
Srbija

KRIK: Odložen početak suđenja navijačima Zvezde zbog demoliranja u Beton hali

Izvor: 
KRIK Uto, 27/07/2021 - 22:00Početak suđenja desetorici navijača Crvene zvezde optuženih da su u maju pravili nerede i demolirali baštu restorana Lafajet u Beton hali u Beogradu odloženo je za oktobar pošto je sudija na bolovanju.
 
U sudnici se u utorak nisu pojavili ni svi okrivljeni.

Dežurni sudija saopštio je da je sudija kom je predmet dodeljen na bolovanju i ustanovio da se u sudnici nisu pojavila četvorica optuženih. Nakon što je uručio oputužnice onima koji je nisu primili, suđenje je odložio za oktobar, piše KRIK.

 
Optužnicu za nasilničko ponašanje protiv Petra Janičića, Saše Popovića, Miloša Peruničića, Jova Vukovića, Uroša Stojkovića, Nikole Nikolića, Vićentija Jelića, Nemanje Rodića, Filipa Markovića i Igora Šparavala tužilaštvo je podiglo u junu, mesec dana posle događaja za koji se mladići terete.
 
Oni su se, kako tvrdi tužilaštvo, posle proslave šampionske titule fudbalskog kluba Crvena zvezda na reci Savi, izdvojili iz kolone i upali u baštu restorana Lafajet u Karađorđevoj ulici gde su počeli da prave nered.
 
Lomili su izloge, prevrtali stolove i stolice, ugrožavali goste i osoblje restorana, a napali su i povredili nekoliko osoba, tvrdi tužilaštvo.
 
Posle ovog događaja, policija je privela 129 osoba, ali su svi osim ove desetorice pušteni nakon davanja izjava u tužilaštvu i protiv njih su vođeni prekršajni postupci. Kako je objavio CINS, 38 osoba je osuđeno pred Prekršajnim sudom u Beogradu, a sedam oslobođeno.
 
Desetorica optuženih su na saslušanju u tužilaštvu negirala da su učestvovali u demoliranju restorana.
 MarketingNajnovije vesti