Bakljada Foto: pixabay
Srbija

Krivična prijava protiv Đukanovića zbog bakljade za vreme zabrane kretanja

Izvor: 
FoNet/Danas/021 Sub, 16/05/2020 - 22:43

U ime Građanskog demokratskog kluba, Vesna Rakić Vodinelić, Dragor Hiber i Savo Manojlović podneli su krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog bakljadi na krovovima koju su u toku vanrednog stanja organizovale pristalice predsednika Republike, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu ustavnosti zakonitosti.

Kako je navelo Udruženje, čiji je predsednik Savo Manojlović, krivična prijava je podneta protiv poslanika Vladimira Đukanovića i više NN osoba, a na teret im se stavlja organizovanje i članstvo u kriminalnoj grupi, izazivanje opšte opasnosti i povreda ravnopravnosti.
 
U krivičnoj prijavi dostavljeni su kao dokazi snimci organizovanih bakljada, kao i tačne lokacije na kojima su činjena krivična dela, navodi se u saopštenju.
 
"Reakcija tužilaštva biće i jasan pokazatelj da li građani mogu očekivati da ih institucije zaštite od 'parastranačkih i navijačkih formacija' ili su prepušteni samoorganizovanju u odbrani ustavnog poretka i sopstvenih prava, poput građana na Karaburmi i Dorćolu koji su sami odbranili imovinu i krovove svojih zgrada", ukazuje se u saopštenju.
 
Krivičnu prijavu protiv Đukanovića zbog bakljade do sada su podneli Pokret slobodnih građana i Pokret Slobodna Srbija.
 
Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je za Danas da je palio baklje, ali da je to činio sa svoje zgrade i da time nije prekršio policijski čas.
 MarketingNajnovije vesti