Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Krizni štab zaseda u sredu - "Potrebno je neko vidljivo zaoštravanje mera"

Izvor: 
B92 Pon, 22/02/2021 - 18:52

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasedaće u sredu, od 8 časova.

Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, rekao je juče da je potrebno "neko vidljivo zaoštravanje mera".

Kona je juče ugostila TV Prva, i na pitanje da li će postojeće mere biti pooštrene, rekao je da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dela Kriznog štaba postoji mišljenje da "neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji", jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik, na koji treba reagovati.

Dr Kon nije precizirao kako bi to "vidljivo zaoštravanje" moglo da izgleda, odnosno koje bi to nove mere mogle da budu uvedene.

Takođe, dodao je i da se intenzivno prati situacija u školama, pre svega srednjim.

Kako smo već pisali, sve je više zaražene dece, odnosno školaraca, a tamo gde je najkritičnije, kao što je to Vranje, sve srednje škole i nekoliko osnovnih škola prešle su na onlajn nastavu.

Poslednjih dana govori se o tome da bi upravo prelazak na onlajn nastavu, kao i kraće radno vreme lokala, mogli da budu u sklopu novih mera. Spominjalo se čak i potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata u najkritičnijim gradovima i opštinama. S druge strane, kako saznajemo, moguće je da će se ići na to da kontrola sprovođenja mera bude dodatno pojačana, odnosno da za sada nikave nove mere neće biti uvedene.

Podsetimo, epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je veoma zabrinjavajuća, a brojevi novozaraženih iz dana u dan rastu, tako da smo danas ponovo došli na blizu 3.000 zaraženih za dan. Osim toga, lekari upozoravaju da nam se bolnice sve brže pune, kao i da raste broj prvih pregleda u kovid-ambulantama.

 
MarketingNajnovije vesti