Srbija

Krkobabić: Još 65 kuća na selu dobilo nove stanare

Izvor: 
RTV/Tanjug Čet, 31/03/2022 - 16:06Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da je još 65 kuća na selu dobilo stanare, a prva za koju su u ovom ciklusu dodeljena sredstva se nalazi u selu Željuša, u Dimitrovgradu, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je nakon prve sednice komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u ovoj godini rekao da su novi stanari još mlađi nego prošlogodišnji i u proseku imaju 29,6 godina.

Komisija je kuće dodelila za osam mladih poljoprivrednika, 12 samohranih roditelja i 45 porodica.

Najjeftinija dodeljena nekretnina košta 588.168 dinara i nalazi se u selu Bačko Gradište u opštini Bečej, a maksimalan iznos od 1,2 miliona dinara dostiglo je više kuća u Apatinu, Baču i Bačkoj Palanci.

Kao i prošle godine, ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima, poljoprivrednicima do 45 godina.

Za ove namene u republičkom budžetu je izdvojeno 500 miliona dinara, a maksimalni dozvoljeni iznos po jednoj kući je 1,2 miliona dinara.

Predsednik komisije za ocenu i kontrolu realizacije projekta je rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić, a zamenik predsednika komisije agroekonomista Milan Prostran.

 
MarketingNajnovije vesti