Žena za kompjuterom Foto: pixnio
Srbija

Lažna nagradna igra kruži internetom: Umesto obećanih 30.000 dinara, kompromituju vam podatke

Izvor: 
FakeNews tragač Ned, 12/12/2021 - 20:07Nagradna igra koja je kružila društvenim mrežama, a u kojoj navodno drogerijski lanac DM obećava 30.000 dinara onima koji popune anketu, bila je lažna.

Lakovernim građanima se u okviru te "nagradne igre" obećava 30.000 dinara ukoliko popune anketu, izvuku nagradu i potom sumnjivi link posredstvom društvenih mreža pošalju propisanom broju svojih prijatelja, piše FakeNews tragač.

Ipak, kako se ispostavilo, ova navodna božićna nagradna igra DM-a obična je prevara koja građane mami da kompromituju sopstvene lične podatke. Iz kompanije DM za FN Tragač demantovali su da je u toku nagradna igra kroz koju se građanima deli 30.000 dinara.
 
"Radi se o lažnom predstavljanju u ime kompanije DM, budući da naša kompanija nije organizator ove nagradne igre. Zloupotrebu našeg brenda prijavili smo nadležnim organima, ali vas svakako molimo da se čuvate i pažljivo delite svoje podatke", rekla je referentkinja za marketing kompanije DM Vanja Avramović.
 
Takođe, iz kompanije DM poručuju da DM takve nagradne konkurse oglašava putem zvaničnih DM naloga na društvenim mrežama. 
 
"Ukoliko se susretnete sa porukama ovakvog i sličnog sadržaja, najbolje je da ih ignorišete i ne klikćete na linkove, budući da se radi o prevari koja potencijalno može naneti štetu", poručila je Avramović.
 
U međuvremenu, link putem kog se građanima nudilo da lako osvoje novac Guglov pretraživač Chrome obeležio je kao obmanjujuću veb adresu putem koje korisnici mogu biti "izmanipulisani da podele lične informacije ili preuzmu neki softver".
 
 
 MarketingNajnovije vesti