Zlatibor Lončar printscreen (N1)
Srbija

Lončar: Pismo lekara nije stvar struke, radi se o ljudima iz stranaka

Izvor: 
Beta Sre, 22/07/2020 - 16:17Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da pismo lekara Vladi u kojem traže smenu Kriznog štaba nije stvar struke, već politike, navodeći da su potpisnici "ljudi iz stranaka".
 
Lončar je za N1 rekao da mu je deo potpisnika tog pisma rekao da nisu znali šta potpisuju.
 
"Povod koji je njima rečen je bila 'pomoć data ljudima koji rade u kovid bolnicama'. Nije s nigde pominjao zahtev za smenu Kriznog štaba", kazao je ministar.
 
On je ocenio da javnost treba da zna da je to "očekivano", a da "sledi" da se sa svima njima solidarišu "gubitnici" na izborima ili oni koji na izbore nisu izašli.
 
"Oni ovo forsiraju, sada oni treba da se oglase i njima daju podršku", ocenio je Lončar.
 
Stotine lekara u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida" u otvorenom pismu Vladi Srbije i drugim institucijama ogradilo se u utorak od Kriznog štaba Vlade za borbu Covida-19 i zatražilo smenu članova tog tela, navodeći da je Srbija "u javno-zdravstvenoj katastrofi".
 
Lekari koji su potpisali otvoreno pismo zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se "stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika".
 
U poslednja 24 sata sa prvobitnih 350 potpisnika spisak je porastao na više od 770 lekara.
 MarketingNajnovije vesti