Olimpijci u Tokiju Foto: OK Srbije
Srbija

Mali: Država će izdvojiti potreban novac da bi srpski olimpijci u Parizu ostvarili još bolji uspeh

Izvor: 
013info Uto, 10/08/2021 - 12:22











Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je nemerljiv uspeh koji je postignut na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i da će država izdvojiti koliko god novca je potrebno kako bi srpski sportisti na sledećim OI koje će se održati za tri godine u Parizu, ostvarili još bolji uspeh.

"Država će izdvojiti koliko god treba novca da bismo ponovili ili prevazišli uspeh koji je sada ostvaren u Tokiju. Taj optimizam koji smo dali sportu, prošle godine kada smo pomogli svim klubovima, za šta je iz budžeta izdvojeno 10 miliona evra, time smo pomogli sport i dali podstrek da budu još bolji", rekao je Mali, saopštilo je ministarstvo.

Mali je naglasio da su sportski uspesi odavno prestali da budu slučajnost, te da osim teškog rada i truda sportista, sada iza njih čvrsto stoji i država, podsećajući da je budžet Ministarstva za omladinu i sport znatno povećan, uprkos koroni.

"Mi smo samo ove godine u odnosu na prošlu, povećali budžet tog ministarstva za 28,2 procenta", podsetio je on.

Dodao je i da se ulaže u sportsku infrastrukturu i da je položen kamen temeljac za izgradnju novog stadiona u Zaječaru, kao i da su u najavi i novi stadioni u Leskovcu, Vranju, Subotici, Кraljevu, Loznici, a da će se stadion "Čair" u Nišu takođe rekonstruisati.

"Multifunkcionalna dvorana u Кošutnjaku se završava do kraja godine, a to je upravo dvorana za tekvondo, džudo, karate, za strelce, za sportiste koji su osvojili medalje", rekao je Mali.

Napomenuo je da je težnja da se napravi ozbiljan tim ljudi za predstojeći olimpijski ciklus, kako bi srpski sportisti na sledećim OI bili još bolji.

"Sada imamo situaciju da su nagrade porasle, tako da se za zlato dobija 70.000 evra, a uz to se isplaćuju u danu kada se sportista vrati sa takmičenja i već smo ih isplatili svima koji su se vratili u zemlju. Onima koji se vraćaju danas, isplata će biti organizovana ove nedelje", rekao je Mali.

Ministar finansija je zaključio da su sport i sportisti najbolji ambasadori jedne zemlje, ali da je to važno i u ekonomiji.

 








Marketing



Najnovije vesti