Sa protesta malih preduzetnika printscreen (Nova)
Srbija

Mali preduzetnici protestovali ispred Skupštine Srbije zbog kovid krize

Izvor: 
N1 Sub, 06/02/2021 - 20:02Nekoliko desetina malih preduzetnika protestovalo je danas ispred Skupštine Srbije i od nadležnih zatražilo da donesu nove mere podrške preduzetnicima koji su pogođeni pandemijom kovid-19, jer one koje su usvojene do sada nisu dovoljne za opstanak.

 

Oni traže otpis, a ne reprogram poreza i doprinosa, ukidanje novih parafiskalnih nameta, trajno smanjenje poreza i doprinosa na male zarade na maksimalno 10 odsto sa sadašnjih 60 odsto - da svako ima najmanje 45.000 u odnosu na sadašnjih 32.000 dinara minimalca, pravedan, progresivan i transparentan poreski sistem i nadoknadu troškova onima koji su potpuno onemogućeni da rade i prestanak represije.
 
U udruženju "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" poručuju da su mere donete usled pandemije kovida-19 privredu bacile na kolena, s obzirom na to da je već bila poljuljana visokim nametima.
 
Dragan Subotić iz Turističke asocijacije Srbije je poručio da u periodu pandemije većina nije prihodovala ili njihovi prihodi nisu bili zadovoljavajući, zbog čega nisu mogli da izdvoje za namete. Dosadašnje mere su bile usmerene na očuvanje radnih mesta, a ne privrede.
 
"Pod hitno tražimo da kao u najuređenijim zemljama Vlada donese odgovarajući set mera koji će pomoći najugroženijim sektorima, kao što je tursitički", rekao je Subotić.
 MarketingNajnovije vesti