Siniša Mali
Srbija

Mali: "Protesti nisu slučajni; cilj je da se sruši Srbija"

Izvor: 
B92 Ned, 05/12/2021 - 09:48Ministar finansija Siniša Mali je rekao, gostujući na TV Prva, da protesti nisu slučajni i da se sve radi sa ciljem da se Srbija zaustavi na putu razvoja.

"Kome odgovara jaka Srbija, kome odgovara da Srbija ostvaruje impozantne rezultate? Kome odgovaraju nove fabrike, nove autoputeve? Zato se povećava pritisak na Vučića i na Srbiju. Srušićemo Srbiju - to je ono što oni žele", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

"Ja očekujem da ćemo već u četvrtak imati izmene Zakona o eksproprijaciji. Zakon jeste u skladu sa Ustavom, ali ono što želi da promeni to su rokovi oko prodaje imovine. Mi ćemo, koliko već danas, napraviti predlog novog zakona", rekao je Mali o Zakonu o eksproprijaciji.

Mali je naglasio da pomenuti zakon nema nikakve veze sa Rio Tintom.

"Đilas i Marinika Tepić su organizovali proteste. A samo da podsetim, Dragan Đilas i Marko Blagojević su pre samo nekoliko dana prodali tu istu zemlju Rio Tintu. Tako da sada taj isti Đilas oragnizuje proteste. Ali mislim da su ljudi dobro videli šta se juče dešavalo u Beogradu", rekao je Mali.

 
MarketingNajnovije vesti