Protest ispred RTS printscreen
Srbija

Manojlović: Ako Vučić potpiše sporne zakone u korist Rio Tinta, blokiraćemo Srbiju

Izvor: 
Beta Čet, 25/11/2021 - 08:21


Savo Manojlović iz inicijative "Kreni-promeni" izjavio je danas da je sinoćni masovni protest ispred Predsedništva Srbije pokazao da građani znaju, umeju i imaju snage da odbrane svoja prava.

 

Manojlović je agenciji Beta kazao da je kroz kampanju "Marš sa Drine" veliki broj građana Srbije informisan o užasnim posledicama koje će nastati ukoliko država odobri Rio Tintu eksploataciju jadarita na području Zapadne Srbije.
 
"Pokazali smo da je Srbija zemlja slobode, pravde i solidarnosti i da nećemo ćutati pred progonom ljudi u dolini Jadra i Rađevini. Ukoliko vlast usvoji zakone o referendumu i eksproprijaciji blokiraćemo saobraćajnice na sat vremena, a ukoliko predsednik republike potpiše zakone organizovaćemo opšte blokade širom Srbije", istakao je on. 
 
Manojlović je izrazio očekivanje da će vlast ipak odustati od usvajanja spornih zakona, a ukoliko se to ne desi pravdu će tražiti na ulici. 
 
"Samo naš spot protiv Rio Tinta - 'Srbija nije na prodaju', videlo je više od milion ljudi, dok je peticiju potpisalo više od 250.000 građana. Osnovni cilj državnih institucija trebalo bi da bude zaštita interesa Republike Srbije i njenih građana. Predloženi zakon o eksproprijaciji je katastrofalan, štetan i neustavan i zbog toga mora da bude povučen iz procedure", naglasio je Manojlović, ističući i zahvalnost na podršci poznatih ličnosti kao što su Filip Karađorđević, vladika Grigorije, Ivan Ivanović i brojni dramski umetnici. 
 MarketingNajnovije vesti