Demokratska stranka
Srbija

Manojlović: Beogradu treba metro za građane, a ne najskuplji metro na svetu

Izvor: 
013info Uto, 12/10/2021 - 15:34


Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović izjavila je danas ispred Skupštine grada Beograda da se u Skupštini danas predstavlja projekat metroa Srpske napredne stranke, a ne projekat metroa koji je u interesu građana, i da zato očigledno nije poželjno, niti dozvoljeno da se u Skupštini čuje glas građana.

Potvrdu da je situacija takva, smatra potpredsednica demokrata, dalo je i obezbeđenje koje je sprečilo i stručnu javnost, i odbornike, i građane koji su došli na javnu raspravu, da uđu u Skupštinu grada i da postave pitanje zašto se gradi najskuplji metro na svetu.

„Metro je čak tri puta skuplji od onog koji je projektovan 2011. godine. Zašto? Zašto se gradi metro pored reke, ako niko u svetu to ne radi? Zašto je važno da metro prođe pored tržnog centra Galerija ili Beograda na vodi i da se gradi u onom delu grada gde je gradnja zabranjena?“ upitala je potpredsednica Demokratske stranke.

DS je saopštio da predstavnici te partije došli ispred Skupštine grada Beograda sa planom i programom kako da se odlučivanje vrati tamo gde je mu je i mesto, i kako da se saobraćaj reguliše u najboljem interesu ljudi koji žive i rade u Beogradu. Zajedno sa stručnjacima, aktivistima i građanima poslali su jasnu poruku da neće odustati sve dok metro ne bude napravljen po meri građana i od strane stručnjaka, a ne bahatih i korumpiranih političara koji su trenutno na vlasti.

„Kada konačno smenimo ovu mafijašku i korumpiranu vlast, a od nas zavisi koliko brzo će se to desiti, zajedničkim snagama sa građanima i strukom ćemo zaustaviti ovu besmislicu i vratiti u zakonske okvire i raspisati tendere,“ poručila je Tatjana Manojlović.

 
MarketingNajnovije vesti