Savo Manojlović Foto: 013info
Srbija

Manojlović dao vlastima rok do Sretenja: 15. februara dolazimo da branimo Ustav

Izvor: 
N1 Ned, 13/02/2022 - 15:04Direktor kampanje „Kreni promeni“ Savo Manojlović izjavio je na protestu ispred Predsedništva Srbije da vlast ima rok da do 15. februara usovji zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, inače će na tom mestu na Dan državnosti biti organizovan novi masovni protest, odnosno, kako je rekao, Sretenjska odbrana Ustava i državnosti.

„Do 15. februara, na Sretenje, veliki državni praznik, dan Prvog ustanka, dan prvog Ustava, je dan do kog želimo da se usvoje naši zahtevi. Vlada Republike Srbije ima osnova da traži usvajanje zakona po hitnom osnovu“, kazao je Manojlović obraćajući se okupljenim građanima u Ulici kralja Milana.

Manojlović je podsetio da je u Sretenjskom ustavu stajalo da svaki rob koji se pojavi na teritoriji Srbije postaje slobodan čovek, a da da sadašnja vlast „hoće sve građane ove zemlje da baci u okove“.

„Tog dana svake godine se u ovoj zgradi (Predsedništvu) deli oredenje, mi poštujemo to ordenje i sve ljudi koji će ga dobiti, ali pozivimo sve ljude na veliki narodni miting, na Sretenjsku odbranu državnosti, mi branimo državu od onih koji su je okupirali. Nećemo zviždati gostima, ali zviždaćemo onima koji su plaćeni našim novcem, a okupirali su ovu zemlju“, poručio je on.

 

 
MarketingNajnovije vesti