Tatjana Matić

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Srbija

Matić pozvala ugostitelje da se prijave, kako bi građani iskoristili turističke vaučere

Izvor: 
Beta Pon, 20/12/2021 - 16:12Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić pozvala je ugostitelje da se prijave kako bi kod njih građani mogli da iskoriste turističke vaučere za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Vaučeri u vrednosti od pet hiljada dinara mogu se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, a celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodiće se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma „eTurista“, navela je Matić u pisanoj izjavi.

Naglasila je da je zato neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

„Imajući u vidu da se Uredba o vaučerima donosi od 2015. godine i da je do sada dala značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma, kao i da domaći turistički promet beleži konstantan porast zahvaljujući vaučerima za odmor u Srbiji, oni će i ove godine biti izuzetno značajni kako bi se ublažile posledice koje je pandemija koronavirusa imala na sektor turizma i ugostiteljstva“, ocenila je Matić.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera nalaze se na portalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 
MarketingNajnovije vesti