Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Srbija

MEDIJI: Nova Deklaracija Vlade Srbije; "Od presudnog je značaja u ovom trenutku"

Izvor: 
B92/Tanjug Čet, 03/09/2020 - 18:17Na sednici Vlade usvojena je Deklaracija o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije, saznaje B92.net.

U pitanju su aktivnosti koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini

"Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela", navodi se u odluci Vlade.

Dodaje se i da Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

"Od presudnog značaja"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojenom Deklaracijom pružila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje u Vašingtonu vodi u najboljem interesu građana Srbije.

"Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveni možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese", rekla je Brnabićeva i dodala da je izuzetno važno da u tim razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom.

Ističe da će bolji ekonomski odnosi direktno uticati i na kvalitet života svih građana.

Brnabićeva je navela da političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi na svetu.

 
MarketingNajnovije vesti