Srbija

Mihajlović krajem avgusta očekuje prve ugovore s građanima o zameni stolarije

Izvor: 
013info Pet, 23/07/2021 - 20:28
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je danas u Vranju izrazila očekivanje da će krajem avgusta, s građanima, u cilju povećenja energetske efikasnosti, biti potpisani prvi ugovori o zameni stolarije.

Mihajlović je rekla i da očekuje da će pre početka grejne sezone biti završeni radovi, te podsetila da za te namene država izdvaja 50 odsto sredstava, saopštio je njen kabinet.

Ona je rekla da će projekat o povećanju energetske efikasnosti trajati nekoliko godina i da će biti potrebno "između 100 i 150 miliona evra godišnje".

Prema njenim rečima, sada lokalne samouprave raspisuju pozive ka kompanijama koje će učestvovati u zameni stolarije, a potom ide poziv ka zainteresovanim građanima.

"Očekujemo prve ugovore sa građanima krajem avgusta i da pre početka grejne sezone budu završeni radovi", rekla je Mihajlović, koja je u Vranju organizovala prijem građana.

Ona je ponovila da će početkom septembra biti raspisan i javni poziv za subvencionisanje kupovine solarnih panela.

"I taj poziv će biti po istim principima kao i za zamenu stolarije. U oba slučaja će država obezbediti 50 odsto sredstava, a 50 procenata će plaćati građani", rekla je ona.

Mihajlović je rekla da novca ima dovoljno i ponovo je pozvala sve da se prijave, jer je, kako je ukazala,  "neophodno da smanjimo potrošnju toplotne i električne enerergije".

 
MarketingNajnovije vesti