Zorana Mihajlović
Srbija

Mihajlovićeva sa direktorima javnih preduzeća, Bajatović udaljen sa sastanka

Izvor: 
B92 Sub, 31/10/2020 - 15:20


Ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz tog resora i poručila da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

Mihajlovićeva je na sastanku predstavila svoj tim u ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije.

"Ovo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo imati, jer je ovo strateški važan sektor za državu. Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi", poručila je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Potpredsednica Vlade istakla je da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je ona.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija”" Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Кuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin.

Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

 
MarketingNajnovije vesti