skupstina
Srbija

Miloš Vučević, Tatjana Matić i Lazar Ristovski podneli ostavke na mesto poslanika

Izvor: 
FoNet Pon, 29/08/2022 - 17:02Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije konstatovao je prestanak mandata Miloša Vučevića, Tatjane Matić i Lazara Ristovskog.
 
Vučević je trenutno na funkciji gradonačelnika Novog Sada, a očekuje se da će biti jedan od potpredsednika nove Vlade, za čiju mandatarku je predložena Ana Brnabić.
 
Tatjana Matić je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u aktuelnoj Vladi u tehničkom mandatu, dok je glumac Lazar Ristovski bio aktivan tokom kampanje za aprilske predsedničke i parlamentarne izbore.
 
Odbor kojim predsedava poslanik i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, prihvatio je i ostavke koje su na poslaničku funkciju podnele i Gordana Matković iz poslaničke grupe Demokratske stranke, kao i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo Jelena Begović, koja je u parlament ušla na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".
 
Prihvaćene su i ostavke Marije Radulović i Smiljane Maksimović iz poslaničke grupe "NADA - Novi DSS - POKS", Violete Filip iz poslaničke grupe "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije", kao i poslanice Marije Jovanović.
 
 
 MarketingNajnovije vesti