Srbija

Ministar Mali detaljno naveo ko i kad prima novac od države

Izvor: 
Tanjug Pon, 26/04/2021 - 08:56Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.
 
Mali je za TV Prva rekao da prijava za pomoć "30 plus 30 evra" počinje u sredu, 28. aprila na portalu trezora kao i prošle godine. Pojasnio je da ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.
 
"Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, država će 6. maja isplatiti prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru", rekao je ministar finansija.
 
Mali je precizirao da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.
 
"Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra", rekao je Mali.
 
Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu. Pozvao je građane da se do 15. maja prijave za pomoć.
 
Mali je rekao da će treće nedelje maja biti isplaćena pomoć građanima Srbije na Kosovu i Metohiji u iznosu od 100 evra, uključujući i decu, dok će nezaposleni dobiti ukupno 200 evra. On je kazao da građani sa KiM ne treba da se prijavljuju za pomoć i da će pomoć biti isplaćena preko Kancelarije za KiM.
 
U utorak isplata pomoći za hotele, slede auto-prevoznici
 
Ministar finansija je najavio da će u utorak, 27. aprila biti isplaćena pomoć za gradske hotele, kao i da će tokom naredne sedmice početi isplata pomoći auto-prevoznicima.
 
Mali je rekao da je završen konkurs za pomoć gradskim hotelima i da će za 294 hotela biti isplaćeno 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi.
 
"Ove nedelje počeće i isplata pomoći za auto-prevoznike. Ukupno je 6.526 autobusa, 690 privrednih društava. Kao što smo obećali, i oni će u aprilu dobiti pomoć", rekao je ministar.
 
Mali je naveo da je u aprilu isplaćeno 50 odsto prve minimalne zarade za 1,130 miliona zaposlenih, odnosno za 251.000 privrednih subjekata.MarketingNajnovije vesti