Srbija

Ministar Mali: Važno je da nije plagijat

Izvor: 
FoNet Uto, 29/10/2019 - 07:35Ministar finansija Siniša Mali izjavio je sinoć kako mu je najvažnije da je Nastavno naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) ponovo potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat.

Ja ću snositi posledice i prihvatiti njihovo mišljenje da je propust što u doktoratu nisu citirani svi izvori, rekao je Mali u intervjuu televiziji O2.

Ističući kako sad ne zna „šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade“, Mali je naglasio kako je za njega bitno ono što je FON rekao i da je FON „treći put potvrdio istu odluku“ da doktorat nije plagijat.

„Drago mi je što su potrvdili ponovo da moj doktort nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio.

Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje“, rekao je Mali. On je istovremeno optužio opoziciju da je celu stvar politizovala.

Poenta je u tome da je sve stvar politike. Opozicija „spinuje“ i izvrće neke činjenice, kao sa promocijom knjige Gorana Vesića, objasnio je Mali, nazivajući opoziciju fašistima.

U nastavku razgovora o doktoratu, voditelj je prekinuo intervju najavljujući snimak portala borba.me o paljenju Vesićeve knjige, a potom je Mali nastavio sa optužbama na račun opozicije.

Kad nemaju šta da kažu o vama i vašem radu, pokazuju svoju nemoć, rekao je Mali.

 MarketingNajnovije vesti