Dete ispred televiizora Foto: pixabay
Srbija

Ministar prosvete: Sutra počinje nastava za osnovce preko RTS-a, trajaće od 8 do 18h

Izvor: 
Tanjug/TV Pink Pon, 16/03/2020 - 11:03
Nastava za osnovce na RTS 3 i RTS planeta, počinje sutra od 8 časova i trajaće do 18 časova, najavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.
 
On je za TV Pink naglasio da su za kratko vreme uspeli da snime kvalitetan školski program, koji je simulacija redovne nastave u školama.
 
"Osnovna škola je pokrivena. Program počinje da se emituje sutra i trajaće svakog radnog dana od 8 do 18 časova. U pitanju su polučasovne lekcije", rekao je ministar.
 
Za niže razrede osnovnih škola organizovana su predavanja iz srpskog, matematike i sveta oko nas, a za više razrede osnovnih škola - iz srpskog, matematike, istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.
 
"Naročito mnogo će biti časova za osmake. Škole će raditi, ali na drugi način", rekao je ministar.
 
On nije mogao da precizira kako će biti organizovana mala matura za osmake, ali je rekao da se štampaju testovi za probu male mature, kao i za malu maturu.
 
Napominje da će roditelji morati mnogi više da se uključe, a da će to moći jer će mnogi zbog novonastale situacije raditi od kuće.
 
Kako kaže, u ministarstvu koje on vodi, svi stariji od 60 godina, kao i roditelji dece mlađe od 12 godina, radiće od kuće.
 MarketingNajnovije vesti