Zorana Mihajlović
Srbija

Ministarka Mihajlović: Srbija postaje bolje mesto za život

Izvor: 
N1 Uto, 22/10/2019 - 13:04Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je suština novog investicionog ciklusa koji pokreće Vlada razvoj privrede i stvaranje uslova za bolji život, prenosi N1.

Tokom posete Novoj Varoši, ona je istakla da Vlada Srbije puno ulaže u našu zemlju da bi se bolje živelo i poručila mladima i svima koji razmišljaju da odu iz zemlje „da daju šansu Srbiji jer ona postaje bolje mesto za život“.

Mihajlovićeva je rekla da će u narednih par godina u infrastrukturu biti uloženo najmanje deset milijardi evra, da se završava Кoridor 11, ali i počinje izgradnja više autoputeva.

„Počinjemo izgradnju autoputa Niš-Merdare-Priština, Moravskog i Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Šabac-Loznica. Radimo intenzivno na rekonstrukciji železničkog saobraćaja u koji se nije ulagalo decenijama, što je posebno važno za naš kargo prevoz“, rekla je ministarka.

N1 piše da je kada je reč o ulaganju u vazdušni saobraćaj, Mihajlović navela primer aerodroma u Nišu, koji je pre četiri godine imao hiljadu putnika, a da će ih na kraju ove, prema njenim rečima, biti 420.000.
MarketingNajnovije vesti