Tenkovi

Foto: Ministarstvo odbrane
Srbija

Ministarstvo odbrane: Sve spremno za Munjeviti udar

Izvor: 
N1/FoNet Pet, 25/06/2021 - 18:41Na privremenom poligonu "Pešter" više od 2.300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim vežbovnim aktivnostima, koje će 27. juna kulminirati združenom vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na toj lokaciji vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.

Aktivnostima na Pešterskoj visoravni, koje se realizuju u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji uverio u visok nivo uvežbanosti i sadejstva svih rodova Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“ izvode u sadejstvu jedinice oba vida Vojske Srbije na više lokacija širom zemlje, u cilju provere operativnih sposobnosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana Srbije.

 
MarketingNajnovije vesti