Predrag Kon printscreen
Srbija

Mirović: Hitno procesuiranje odgovornih za sramotan grafit upućen dr Konu u Novom Sadu

Izvor: 
013info/021.rs Čet, 04/11/2021 - 18:56Sramotan grafit ispisan na novosadskom Novom naselju – Bistrici kojim se dr Predrag Kon povezuje sa zloglasnim nacistom Mengeleom zaslužuje svaku osudu i zahteva hitnu reakciju javnosti i procesuiranje odgovornih, navodi se u saopštenju predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

“Nije samo u pitanju grubi nasrtaj na poreklo dr Kona već i na njegove stavove kojima se suprotstavljaju antivakserske grupe pozivajući na anarhiju i nerede, i ujedno predstavlja napad na sve druge zdravstvene radnike koji se hrabro bore protiv pošasti koja nas je zadesila”, ističe Mirović.

U saopštenju se dodaje da Pokrajinska vlada osuđuje ovakve provokacije i da zahteva od nadležnih da počionioce privedu pravdi.

Podsetimo, danas su prvo u Beogradu, a potom i u Novom Sadu, ispisani antisemitski grafiti upereni protiv člana Kriznog štaba Predraga Kona, koji je izjavio da je njegova porodica uznemirena nakon što je jutros primećeno da je na zgradi u kojoj žive ispisano "Kon - Mengele".

 
MarketingNajnovije vesti