Igor Mirovic
Srbija

Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade

Izvor: 
013info Čet, 29/10/2020 - 16:10Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsednika Pokrajinske vlade. Predsednik Mirović predstavio je danas program i članove Vlade, koja će imati isti broj članova kao i prethodna i isti delokrug rada sekretarijata.

Mirović je danas uoči sednice Skupštine Vojvodine istakao da će Pokrajinsku vladu činiti široka koalicija, ne samo sa partnerima sa liste Srpske napredne stranke, već i sa Savezom vojvođanskih Mađara kao strateškim partnerom SNS-a i sa koalicijom Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Kako je kazao predsednik, veoma je važna vest da će i predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti deo Pokrajinske vlade.

„Biće ovo vlada kontinuiteta sa programom koji je zasnovan na principima postavljenim u protekle četiri godine, ali i onim prioritetima koji se pojavljuju u našem društvu i celom svetu. Optimizam temeljim na rezultatima koje smo postigli jer Vojvodina prednjači kada je reč o smanjenju nezaposlenosti.“, kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine imali smo značajan privredni i industrijski rast. Postavljeni su dobri temelji u svim oblastima sa akcentom na zdravstvo, privredu i ekonomiju.

„Od sutra nas očekuju novi izazovi, a to su problemi izazvani pandemijom kovida 19, ekonomski razvoj naše zemlje, kao i planiranje budžeta za narednu godinu“, kazao je predsednik Mirović.

 
MarketingNajnovije vesti