Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

MIROVIĆ: U PANČEVU 16 obolelih! Još jedna osoba preminula u KCV (VIDEO)

Izvor: 
013info Pon, 30/03/2020 - 12:15U Kliničkom centru Vojvodine jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen virusom korona na teritoriji Pokrajine.
 
"Reč je o ženi iz Temerina, rođenoj 1939. godine", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. 
 
On je istakao da je na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona, a da se na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine leče njih 42.
 
"Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba", napomenuo je Mirović.
 
"Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina", kazao je predsednik Pokrajinske vlade.
 
On je napomenuo da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se približavamo tome da je svaki peti oboleli zdravstveni radnik.
 
"Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazao se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo mogli na adekvatan način da se suočimo sa virusom korona", napomenuo je on.
 
Istakao je i da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, "pomoći našoj spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja".
 
Podsetimo da je do sada u Srbiji do sada preminulo 15 obolelih od virusa korona.
 MarketingNajnovije vesti