Most printscreen(RTS)
Srbija

Mladi heroj spasao devojčicu od utapanja

Izvor: 
RTS Pet, 20/03/2020 - 00:09


U jeku priča o koronavirusu, jedna potpuno drugačija. Šesnaestogodišnji Marko Antić iz Zrenjanina sinoć je od utapanja spasao sedmogodišnju devojčicu i njenog ujaka, objavio je RTS.

Marko kaže da je odluku da skoči u hladan i nabujao Begej doneo u deliću sekunde kada je video da je sa ograde mosta u reku prvo pala sedmogodišnja devojčica, a za njom skočio i njen ujak. 

"Prvo što sam uradio, sišao sam do obale skinuo se i brzo skočio za njima. Reka ih je odvukla dve stotine metara. Pomagao sam čoveku da devojčicu iznese na obalu. Kada smo je izneli devojka nažalost nije disala, taj prvi minut je bio strašan. Okrenuo sam je na stranu i pogledao da li ima puls, sva sreća tu je bio puls i vremenom je počela da diše", objašnjava Marko Antić iz Zrenjanina

U trenutku spasavanja sa Markom je pored reke bila i njegova drugarica Katarina.

"Od svog tog užasa sam bila u šoku i nisam znala kako da reagujem, ali sam bila dovoljno prisebna da pozovem hitnu pomoć. Nisam mogla ni broja da se setim u tom trenutku koliko je bilo užasno. Međutim Hitna pomoć je stigla za svega par minuta jedva sam uspela lokaciju da objasnim", rekla je Katarina.

Prema informacijama koje smo dobili, devojčica se nalazi u dobrom stanju i kod kuće je.
MarketingNajnovije vesti