Foto: Pixabay
Srbija

Momirović: Cilj je da 1. marta pustimo brzu prugu od Beograda do Novog Sada, stizaće se za pola sata

Izvor: 
021.rs Sub, 18/12/2021 - 14:14Naš cilj je da 1. marta pustimo brzu prugu od Beograda do Novog Sada, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišao danas radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Beograd-Novi Sad.

Oni su najavili da će se od Novog Sada do Beograda brzim vozom stizati za pola sata.

"Ova brza pruga će potpuno izmeniti narativ razvoja gradova na trasi. Reč je o izuzetno važnoj saobraćajnici i kada spojimo Budimpeštu sa Beogradom, preko Novog Sada, Srbija neće više biti ista, biće mnogo bolje mesto za život", rekao je Vučević.

Prema Momirovićevim rečima, izgradnja brze pruge je "najkompleksniji investicioni poduhvat u Srbiji", u kojem je tehnološka komponenta mnogo drugačija od svega što je do sada rađeno.

"Vozovi će ići 200 kilometara na sat i vreme putovanja između Beograda i Novog Sada biće samo pola sata. Na realizaciji projekta angažovane su dve kineske kompanije, jedna ruska i brojne domaće kompanije. Gradimo novu infrastrukturu ove zemlje, obim investicija je rekordan i ne može da se meri ni sa jednim investicionim talasom u prošlosti", rekao je Momirović.
MarketingNajnovije vesti