Policija saobraćajna Ilustracija
Srbija

MUP o pogibiji policajca u Rumenki: Život izgubio časno radeći svoj posao

Izvor: 
021 Pet, 19/08/2022 - 19:35Povodom jučerašnje pogibije novosadskog saobraćajnog policajca u udesu, danas se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 

Kako navode, Božidar Koprivica (36) iz Policijske uprave u Novom Sadu, bio je zaposlen u Odeljenju saobraćajne policije, Saobraćajne policijske ispostave Zapad, a poginuo je u saobraćajnoj nesreći, na motociklu, tokom službenog zadatka.

Nakon dojave da jedan vozač ugrožava sebe i druge, Koprivica je krenuo u poteru za njim po Rumenki i, dok se kretao putem sa prvenstvom prolaza, iz sporedne ulice, izašlo je vozilo i preseklo mu put, a njegov motocikl je udario u suvozačeva vrata, saopštio je MUP.
 
Božidar Koprivica završio je Srednju školu unutrašnjih poslova. U Ministarstvu je bio zaposlen od 2005. godine, najpre u Policijskoj ispostavi Klisa, potom na Detelinari, a od 2009. bio je u Odeljenju saobraćajne policije.
 
Ministar Aleksandar Vulin kazao je da je srpska policija izgubila hrabrog i požrtvovanog pripadnika, koji je svoj život izgubio časno radeći svoj posao.
 
Vulin je naveo da "Božidar Koprivica nikada neće biti zaboravljen niti od strane svojih kolega niti od strane države i Ministarstva unutrašnjih poslova, te da će se o porodici Koprivica posebno brinuti".
 
 MarketingNajnovije vesti