mup, fakulteti, stipendije, praksa Foto: MUP Srbije
Srbija

MUP potpisao sporazum sa sedam fakulteta o stručnoj praksi i stipendiranju studenata

Izvor: 
013info Pon, 24/01/2022 - 13:44Ministarstvo unutrašnjih poslova i sedam viskoobrazovnih ustanova u Srbiji potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji koja će obuhvatiti stručnu praksu, naučno-stručnu saradnju i stipendiranje studenata.

Kako je saopštio MUP Srbije, Sporazum su potpisali ministar Aleksandar Vulin i dekani Mašinskog, Elektrotehničkog, Matematičkog i Saobraćajnog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, kao i Elektronskog fakulteta u Nišu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Po potpisivanju Sporazuma, Vulin je rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova okrenuto ka ulaganju u budućnost, u jačanje svojih kapaciteta, ali i preduzimanju koraka koji će doprineti formiranju stručnih, obučenih kadrova, koji će umeti i biti sposobni i spremni da odgovore na sve nove izazove koje ta budućnost donosi.

Prema njegovim rečima, sporazum potpisan s renomiranim visokoškolskim ustanovama omogućiće, između ostalog, da najbolji studenti koji se ističu posebnim znanjem i sposobnostima budu stipendisti Ministarstva unutrašnjih poslova i da sutra kada diplomiraju postanu pripadnici srpske policije, spremni da zaštite svoju zemlju i narod.

Ministar Vulin je, takođe, podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova ovu vrstu sporazuma već ima sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, Fakultetom bezbednosti i Vazduhoplovnom akademijom u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti