Srbija

MUP: Stabilzovana eksplozija u fabrici raketa u kojoj su stradale dve osobe, a 16 povređeno

Izvor: 
013info Uto, 23/11/2021 - 17:25Pripadnici Sektora za vanredne situacije uspeli su da stabilziju eksploziju koja se danas dogodila u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane, i prema do sada utvrđenom stanju smrtno su stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović, saopštio je MUP. 

Precizirao je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije.

„Komandno operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 časova dobio je dojavu da je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka“, rekao je Majstorović i dodao da su na lice mesta upućene adekvatne snage, 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta, kako je objasnio, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu  površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

„U ovom trenutku vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni“, rekao je Majstorović. 

 
MarketingNajnovije vesti