Autobus printscreen
Srbija

MUP: Utvrđeno više od 100 prekršaja kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj

Izvor: 
013info Sre, 17/08/2022 - 20:40MUP je, tokom nadzora prevoznika čiji se autobus prevrnuo 14. avgusta u Bugarskoj, kada je povređeno 28 srpskih državljana, utvrdio više od 100 prekršaja.
 

Za te prekršaje je predviđena ukupna novčana kazna od gotovo četiri miliona dinara, saopštio je MUP.

 

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, 99 prekršaja otkriveno je kod firme koja je vlasnik vozila.

 
Utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu vozača u drumskom prevozu i tahografima, za koje je predviđena novčana kazna od 3,51 milion dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.
 
Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđena su još četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu vozača u drumskom prevozu, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.
 
Dodaje se da će saobraćajna policija, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se organizovno prevoze deca.MarketingNajnovije vesti