voz Foto: J.V.
Srbija

Na more železnicom - iz Zemuna krenuli prvi vozovi ka crnogorskom primorju

Izvor: 
J.V. Pon, 20/06/2022 - 11:28U petak 17. juna, u 8.44 sata, iz stanice Zemun krenuo je prvi sezonski (dnevni) voz za Bar. Ka istom pravcu iz zemunske stanice u 19.58 časova krenuo je i noćni voz sa praćenim automobilima, tako da će od sada zemunska stanica biti polazna i dolazna stanica za ove vozove.

Posle duže pauze, prouzrokovane epidemijom koronavirusa, interesovanje putnika je veliko, što se videlo na primeru prvog noćnog voza za Bar u kojem su sva mesta u vagonima za prevoz praćenih automobila, kao i u kušet i spavaćim kolima bila rasprodata, dok se u vagonima se sedištima samo po neko slobodno mesto moglo naći.

Po potrebi u redovne sastave vozova biće dodavana i fakultativna kola. Vozovi će na teritoriji Beograda stajati još u stanicama Beograd centar i Rakovica, a u Bar će da stižu u 19.59 sati odnosno u 7.23. Polasci iz Bara za Zemun će biti u 9 sati odnosno 19, a po redu vožnje u zemunsku stanicu bi trebalo da dođu u 20.19 odnosno u 6.27.

U sklopu nedavne rekonstrukcije zemunske stanice napravljena je utovarno-istovarna rampa za praćene automobile tako da su se time stvorili uslovi da u buduće utovar i istovar bude u ovoj stanici.

Prema rečima turističkih poslenika očekuje se da će ove godine broj turista koji putuju iz Srbije za Crnu Goru biti veliki, a prema informacijama dobijenih sa putničkih blagajna za rezervacije u noćnim vozovima vlada veliko interesovanje odnosno već se traži karta više.

Dnevni sezonski voz će svakodnevno saobraćati tokom celog letnjeg reda vožnje do sredine septembra, dok će noćni saobraćati cele godine.

 
MarketingNajnovije vesti