Srbija

Na portal „Moja srednja škola“ do sada se prijavilo više od 1.800 dece

Izvor: 
N1/Tanjug Uto, 05/04/2022 - 15:22U toku je prijava za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola putem portala "Moja srednja škola". Do danas se elektronskim putem prijavilo više od 1.800 dece.

Prijave su počele u ponedeljak i trajaće do 7. aprila, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

„Tu imamo dva dela, prvi deo se odnosi na prijavu dece za polaganje ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, to su matematička odeljenja, hemijska, biološka, filološka, to su baletke ili umetničke škole, sve to roditelji mogu da urade preko portala Moja srednja škola, i da onlajn prijave prvo svoju decu za polaganje prijemnih ispita, a između 13. i 22. maja, na istom tom portalu mogu da vide rezultate ispita“, kazao je Jovanović.

Drugi deo se, kaže, odnosi na rezultate i upis željene škole.

"Drugi deo koji mogu da urade je da, nakon završnog ispita, 1. jula vide rezultate šta su njihova deca uradila na završnom ispitu na kraju osnovne škole. Tu mogu i da podnesu želje gde žele da upišu decu, da vide rezultate i da upišu decu. Sve što treba da urade, roditelji mogu da urade preko interneta, nema potrebe da odlaze u školu, sve se nalazi na portalu Moja škola", naglasio je Jovanović.

 
MarketingNajnovije vesti