Foto: 013info
Srbija

Na terenu širom Srbije 1.800 putara i više od 800 kamiona i mašina za čišćenje snega

Izvor: 
013info Ned, 12/12/2021 - 13:03Svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji, prilazi graničnim prelazima kao i planinskim centrima prohodni su za saobraćaj, koji se odvija normalno na celoj teritoriji Srbije, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije".

Putevi Srbije navode da je 1.800 putara i više od 800 kamiona i mašina za čišćenje snega širom Srbije na terenu 24 časa, spremni da svakog trenutka intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

“Naglašavamo da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu”, navodi se u saopštenju i dodaje da preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

Zbog najavljenih niskih temperatura, upozoravaju, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

JP „Putevi Srbije" apeluje na vozače da, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu.

 
MarketingNajnovije vesti