Pančevo za vreme policijskog časa
Srbija

Najduži policijski čas pred nama?

Izvor: 
Blic Uto, 14/04/2020 - 19:37

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova , saznaje "Blic" u Vladi Srbije.

Time će policijski čas biti produžen sa 60 na 84 sata.

Ova odluka je doneta danas na sednici Vlade, i stupa na snagu po objavljivanju u Službenom listu.

Ovo će, ujedno, biti i najduži policijski čas od kada je uvedeno vanredno stanje, koji se iz vikenda u vikend produžavao.

Tačnije, pre dve nedelje, prvi put je zabrana kretanja uvedena vikendom (4. aprila), i tada je trajala od 13 sati od subote, do ponedeljka do 5 časova ujutro. Ukupno 40 sati.

Prošle nedelje, tačnije vikenda, policijski čas je produžen, i trajao je 60 sati. U tom periodu, građani Srbije nisu mogli da se kreću od petka od 17 časova, do juče do 5 sati ujutro.

Ovo, najnovije produženje policijskog časa, ujedno će biti i najduže do sada sa trajanjem od 84 sata, što je u prevodu 3,5 dana.

Takođe, na današnjoj sednici vlade doneta je odluka o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu, koji je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Za predsednika tog štaba imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

 
MarketingNajnovije vesti