Novac Foto: pixabay
Srbija

Najveća prevara decenijama unazad: Lažni agent za luksuzne nekretnine prevarom došao do milion evra

Izvor: 
021.rs Sre, 15/06/2022 - 11:56D. B. iz Beograda uhapšen je i određeno mu je policijsko zadržavanje zbog prevara, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.
 
Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je on najpre sačinio lažna punomoćja tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu.
 
Nakon toga je doveo u zabludu eminentnu firmu sa sedištem u Beogradu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi korist u iznosu od 1.100.000 evra.
U saradnji sa policijom tužilastvo i dalje proverava da li je još neko bio umešan u ovu najveću prevaru unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica. 
 
Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela, te osobe će biti obuhvaćene dopunom krivične prijave.
 
Osumnjičeni D.B. će biti saslušan u četvrtak, 16. juna, nakon čega će se odlučiti o pritvoru, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga. MarketingNajnovije vesti