Srbija

Nakon povratka s rekreativne nastave 18 učenika i dve učiteljice pozitivni na koronavirus

Izvor: 
Beta/RTS/Euronews Srbija Sre, 01/09/2021 - 18:35Po povratku sa rekreativne nastave na Divčibarama, 18 učenika i dve učiteljice Osnovne škole "Milan Rakić" na Novom Beogradu testirano je pozitivno na koronavirus.

Kako je javila RTS, "svi se oni nalaze u izolaciji, u stabilnom su stanju i imaju lakše simptome", a nastava u ovoj školi danas je počela kao i u ostalim beogradskim školama, u školskim klupama.

Rekreativna nastava je za učenike održana na Divčibarama, od 22. do 29. avgusta, a kako je rečeno u školi "roditelji su imali pravo da odbiju da pošalju decu, što je i učinilo 15 roditelja".

Ministarstvo prosvete je za Euronews Srbija navelo da svi imaju lakše simptome i da niko od njih ne prisustvuje nastavi.

"Za dva zaražena učitelja, škola je obezbedila zamenu, a deca koja nisu bila deo grupe koja je putovala, redovno pohađaju školu", navedeno je u odgovoru Ministarstva u kome se dodaje da će biti upućena inspekcija u školu koja će utvrditi sve činjenice u vezi ovog pitanja.

"Nastava u prirodi i ekskurzije sastavni su deo školskih programa, ali usled pandemije virusa nisu bile organizovane u prethodne dve školske godine, odnosno njihova realizacija bila je moguća tokom određenih vremenskih perioda kada je epidemiološka situacija to dozvoljavala", dodalo je Ministarstvo.

Objašnjavaju i da je u junu mera zabrane održavanja eksurzija i nastava u prirodi ukinuta, jer se i epidemiološka situacija popravljala i škole su počele da organizuju ova putovanja i realizuju ih tokom leta.

 
MarketingNajnovije vesti