Justicia Foto: pixabay
Srbija

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Lončara

Izvor: 
FoNet Ned, 09/02/2020 - 13:02Narodna stranka podnela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je danas ova stranka.

„Zlatibor Lončar, čovek koji je javnu prepoznatljivost stekao kao stažista zemunskog klana, gde se bavio kako njihovim, tako i zdravljem njihovih žrtava, izjavio je da ‘gleda da nema’ Crnogoraca u srpskom zdravstvu“, navedeno je u saopštenju.

Narodna stranka je ocenila da se Lončar, na taj način, smišljeno i direktno uključio u kampanju Mila Đukanovića da unese razdor među građane Crne Gore koji s „veličanstvenom upornošću i mirom“ već nedeljama brane svoje svetinje i pravo na slobodu veroispovesti.

„Ovo je razlog za veliku zabrinutost i u Srbiji, jer režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gde ih nema među građanima naše zemlje. Traženje neprijatelja među nama, kad ponestane spoljnih, tradicionalna je disciplina Aleksandra Vučića i njegove bande još iz radikalskih dana“, piše u saopštenju.

Zavirivanje u rodoslov srpskih lekara i opredeljenje da zdravstveni sistem Srbije pročisti po nacionalnom i jezičkom ključu nesumnjivo zaslužuje krivično gonjenje, istakla je Narodna stranka.

Narodna stranka je konstatovala da je „stanje u srpskom zdravstvu je svakim danom sve tragičnije – odlazak lekara i medicinskog osoblja, njihove mizerne plate, oronule i neopremljene bolnice, višemesečno čekanje na specijalističke preglede, nepripremljenost za borbu protiv opasnih virusa, tek su neki od aktuelnih problema“.

U saopštenju se dodaje da se ništa od toga ne može promeniti nabolje sve dok na se na čelu zdravstvenog sistema Srbije nalazi „korumpirani mediokritet koji izaziva nespokojstvo i osećaj srama“.

„Ludilo u koje Srbiju uvlači Aleksandar Vučić mora da se obustavi dok ne bude kasno. Zato bojkot Lončareve čistke u srpskom zdravstvu, zato bojkot medija koje režim koristi da svađa građane Srbije, zato bojkot lažnih izbora“, zaključeno je u saopštenju Narodne stranke.

 MarketingNajnovije vesti