NATO Foto: pixabay
Srbija

NATO trupe raspoređene duž glavnih puteva na severu Kosova nakon neuspelih pregovora

Izvor: 
AP/N1 Sub, 20/08/2022 - 07:48Američke trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na severu Kosova nakon neuspeha pregovora u Briselu, javlja agencija AP.
 

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je u četvrtak posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da "nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče".

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

 
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.
 
"Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja", kazao je Petković. na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
 
 MarketingNajnovije vesti