Foto: pixabay
Srbija

Novaković: Čist kriminal - za očitavanje brojila 100 miliona evra

Izvor: 
013info Sre, 24/03/2021 - 15:16


Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je "osuđeni kriminalac Marko Bosanac, zvani Boske, sa direktorom Elektroprivrede Srbije Miloradom Grčićem potpisao ugovor u vrednosti od 11,7 milijardi dinara, odnosno 100 miliona evra, za očitavanje brojila po ceni više od tri puta većoj od dotadašnje", saopštila je ta stranka.

"Ugovor je sklopljen sa firmom ’Montop HRS’ iz Novog Sada iza koje stoje Bosanac i njegovi partneri. To znači da svako očitavanje jednog brojila, a ima ih ukupno 3,7 miliona u Srbiji, košta 132 dinara mesečno, a 2017. godine koštalo je 39,9 dinara. Reč je o čistom kriminalu", ocenio je Novaković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je rekao da je Bosanac "balavac osuđen za nasilničko ponašanje" koji sklapa ugovor od 100 miliona evra i "potkrada EPS, a EPS građane koji plaćaju uvećane račune".

"Više nego trostruko uvećanje cene mora negde da se slomi i slomilo se preko leđa građana. Oni se žale na uvećane račune koji nisu u srazmeri sa potrošenom strujom, a ne očitavaju se sva brojila", rekao je Novaković.

On je naveo i daje predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević 2017. godine javno tvrdio da se ne očitavaju brojila i komisija je konstatovala da određen broj brojila nije uopšte očitan.

"Ogromnim uvećanjem cene za očitavanje brojila zarađuje osuđivani kriminalac Marko Bosanac Boske, lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dok sa druge strane gubi EPS, a najviše gube građani koji plaćaju velike račune", ukazao je Novaković.

 

 
MarketingNajnovije vesti