Novac Foto: PickPik
Srbija

Nova.rs otkriva ko je za 4,5 miliona evra kupio najskuplju kuću u Srbiji u 2019.

Izvor: 
nova.rs Sre, 04/03/2020 - 22:29


Najskuplja kuća u 2019. godini, koja je promenila vlasnika za 4,5 miliona evra, nalazi se u naselju Dedinje u Užičkoj ulici. Kako je objavio portal Nova.rs, kuću su kupili vlasnik TV Pink i njegova supruga, Željko i Milica Mitrović.

"Najskuplja nekretnina u Srbiji, prodata u prošloj godini, prema izveštaju Republičkog geodetskog zavoda, bila je kuća na Dedinju, u Užičkoj ulici. Kuća je prodata za četiri i po miliona evra", obelodanio je ove nedelje Republički geodetski zavod u svom redovnom izveštaju, konstatujući da "ova ulica, koja decenijama važi za simbol moći, bogatstva i uticaja, očigledno i dalje predstavlja jednu od najatraktivnijih lokacija u Beogradu".

Prodata nekretnina se sastoji od tri celine. Kako RGZ navodi u svom izveštaju, reč je o tri kuće, ukupne površine zemljišta pod objektima 493 kvadrata. Okućnica, odnosno parcela, je površine 5.118 kvadrata. Sve tri nekretnine su prizemne.

Najveća kuća ima 327 kvadrata, dok su preostale dve površine od 114, odnosno 52 kvadratna metra, navodi se u RGZ Izveštaju sa tržišta nepokretnosti za 2019. godinu, prenosi Nova.rs.

Pretragom javnog registra eKatastar, nova.rs je pronašla nekretninu koja u potpunosti odgovara navedenim podacima. Cela površina se vodi kao porodična stambena zgrada - zajednička imovina supružnika, u privatnoj svojini Milice i Željka Mitrovića. 

Mediji su u ranie ovu kuću dovodili u vezu sa biznismenom Stankom Subotićem Canetom. Međutim, prema tim navodima, njegova vila u Užičkoj prostirala se na 280 kvadrata, a Mitrovićeva kuća je površine od 327 kvadrata. Kućni broj je - isti.
MarketingNajnovije vesti