Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Srbija

Nove mere Vlade biće saopštene danas ili sutra

Izvor: 
Beta Čet, 26/03/2020 - 10:37Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da će „sutra, ako ne danas“ biti objavljene nove mere Vlade protiv širenja zaraze korona virusom.

Vasiljević je za televiziju Prva kazala da je juče, na sastanku Kriznog štaba predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao struku da li je neophodno zatvoriti „tri grada koja su žarišta“ – Beograd, Valjevo i Niš, na šta je, kako je navela, struka rekla da to za sada nije neophodno.

Kancelarija za IT i eUpravu učinila je dostupnim statističke podatke o broju zaraženih virusom COVID-19 na teritoriji Republike Srbije, a podaci se svakodnevno ažuriraju.

Vasiljević je navela da je struka ocenila da treba sačekati 24 sata da se prati stanje u tim gradovima, da bi se donela odluka o zatvaranju gradova.

Prema njenim rečima, zatvaranje gradova podrazumeva da nije moguć ulazak niti izlazak iz tih gradova, ali da će verovatno biti izdate dozvole za pojedine potrebe, kao što je uvoz prehrambenih proizvoda.

Komentarišući izveštavanje medija, Vasiljević je ocenila da je stanje bolje nego tokom poplava 2014. godine i dodala da većina novinara proverava informacije pre objave.

Ona je ocenila da novinarima nije lako u vreme društvenih mreža i da oni nalaze načine za najbrži dolazak do informacija, ali da je za sada većina medija „na visini zadatka“.

Vasiljević je kazala da državni organi pre iznošenja u javnost „proveravaju informacije nekoliko puta“.

Ona je navela da predsednik Srbije i premijerka Ana Brnabić od početka pandemije izveštavaju javnost o svemu što se dešava, kako bi na taj način upozoravali gradjane na neophonost čuvanja zdravlja i sprečavanja širenja zaraze.

Vasiljević je, komentarišući pozitivan test na korona virus državnog sekretara u Vladi Srbije Branislava Blažića navela da su njegovi saradnici testirani i da su „koliko ona zna“ rezultati testova negativni.

 

 MarketingNajnovije vesti