Foto: Privredna komora Srbije
Srbija

Novi izvozni poslovi srpskih kompanija u Rusiju vredni deset miliona evra.Evo za šta vlada najviše interesovanja

Izvor: 
Beta Pet, 24/09/2021 - 17:14Кompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove u vrednosti skoro deset miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane "World Food" u Moskvi, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na toj prestižnoj sajamskoj manifesticiji koja je otvorena 21. septembra i danas će biti zatvorena, izvoznu ponudu, uz podršku PКS i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavlja 17 proizvođača voća i povrća, mesnih prerađevina, vina, alkoholnih proizvoda i začinskih dodataka.

"Za naše proizvode zainteresovani su ruski kupci, ali i distributeri iz Belorusije, Indije, Emirata, Uzbekistana i zemalja regiona. Najviše je interesovanja za sveže i smrznuto voće, jabuke, maline, jagode, prerađeno, sušeno povrće i začinske dodatke jelima, mesne prerađevine, alkoholne proizvode i voćna vina", rekao je direktor Predstavništva PКS u Moskvi Dejan Delić.

Kako je saopšteno, srpske kompanije su imale uspešne sastanke sa najvećim ruskim trgovinskim lancem H5 Magnit Lenta na kojima su definisani budući izvozni aranžmani.

Planirano je da kompanije iz Srbije u februaru 2022. godine učestvuju na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Prodekspo" u Moskvi.

 
MarketingNajnovije vesti