Srbija

Novi policijsko-sindikalni savez podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića

Izvor: 
021.rs/FoNet Sre, 16/03/2022 - 17:09Organizacija Novi policijsko-sindikalni savez podnela je danas Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Takođe, podneli su prijavu i protiv tadašnjeg vrha Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog nelegalnog rušenja objekata beogradskom kvartu Savamala, u noći između 25. i 26. aprila 2016. godine.

Predstavnik tog novoformiranog sindikata Zdravko Rajević rekao je novinarima ispred Palate pravde da su prijavom, osim Vučića, obuhvaćeni tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, državna sekretarka Dijana Hrkalović, direktor policije Vladimir Rebić, načelnik beogradske policije Veselin Milić, načelnik dežurne službe Zvonko Kostić, šef smene Goran Stamenković, gradonačelnik Siniša Mali, kao i Zvonko Veselinović i Veljko Belivuk i još niz nepoznatih osoba koje su učestvovali u neposrednom rušenju, a čiji identitet je tužilaštvo, po zakonu, dužno da utvrdi.

"Očekujemo od Tužilaštva da postupi po zakonu i prepozna da li ima elemenata da pokrene istragu. Obavezno je da pristupi prikupljanju obaveštenja od građana i donese naredbu o sprovođenju istrage", naglasio je Rajević.

On je dodao da je vlast tada bila spremna da zakone i propise prilagođava ličnom interesu, a onda im je svaka aktivnost bila propraćena komentarom "sve se radi po podzakonskim aktima".

 
MarketingNajnovije vesti