Srbija

NUNS osudio napade predstavnika vlasti na Lekića i N1

Izvor: 
NUNS Sre, 19/02/2020 - 20:26Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje neprimerene uvrede koje su funkcioneri i narodni poslanici vladajuće koalicije izrekli nakon prikazivanja dokumentarnog filma "Vladalac" o novinaru i našem bivšem predsedniku Slaviši Lekiću, akterima filma i Televiziji N1 koja ga je emitovala.

U Skupštini Srbije su poslanici sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" upoređivali Lekića sa nacističkim zločincem Josefom Gebelsom i povezivali ga sa albanskom mafijom, a vređali su i novinare Jugoslava Ćosića i Vesnu Mališić, kao i druge sagovornike u filmu "Vladalac".

Arhivski fakti iz političke karijere Aleksandra Vučića i izneta mišljenja novinara, istraživača i profesora o njegovom liku i delu, ne mogu i ne smeju biti povod da narodni poslanici, zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, brutalno napadaju i etiketiraju autore i emitera. Iz iskustva upozoravamo da ovakvo javno targetiranje novinara može da proizvede teže posledice po bezbednost naših kolega.

NUNS će besprizorne napade državnih funkcionera uneti u svoju bazu podataka o napadima i pritiscima na novinare i medije, i o ovom slučaju izvestiti međunarodne novinarske organizacije.
MarketingNajnovije vesti