Photo: Flickr/JAVIER DEVILMAN

 
Srbija

Objavljeno za šta se terete Belivuk i ostalih 29 okrivljenih

Izvor: 
Euronews Srbija/Beta Pon, 02/08/2021 - 16:23Veljko Belivuk i Marko Miljković optužnicom se terete za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.
 
To se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu o Ispitivanju formalne ispravnosti optužnice. 
 
Kako je navedeno u optužnici, okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret više različitih krivičnih dela dela.
 
On je okrivljen za pet teških ubistava u saizvršilaštvu, zatim za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 
 
Na teret mu se stavlja i otmica i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Saopšteno je da se Marku Miljkoviću stavlja na teret da je izvršio udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i četiri teška ubistva u saizvršilaštvu. On se takođe tereti za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i otmicu.
 
Objavljeno je i za šta se pojedinačno terete ostali osumnjičeni članovi kriminalne grupe. 
 
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal kontrolisalo je 2. avgusta formalnu ispravnost optužnice podnete protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, te je našlo da je optužnica propisano sastavljena.
 
Optužnica je poslata na odgovor okrivljenima  i braniocima u skladu sa članom 335 i 336 Zakonika o krivičnom postupku. Oni imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice.
 
Ranije danas osumnjičenima za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka produžen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
 
Sud je saopštio da je odluka doneta na predlog za produženje pritvora koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal "prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima V. Belivuk i drugi".
 
Pritvor je produžen prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S. dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D Tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora.
 

 
MarketingNajnovije vesti