Boško Obradović printscreen (N1)
Srbija

Obradović: Otkazivanje Evroprajda da bi se zamaskirali pogrešni potezi na Kosovu

Izvor: 
Beta Ned, 28/08/2022 - 09:38Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se ne sme postavljati kao pitanje sloboda kretanja za Srbe sa Kosovu uz lična dokumenta koja im izdaje njihova država Srbija, ali da je sporno da Srbija priznaje lična dokumenta prištinske vlasti.

 

„Država Srbija ne sme da prizna lična dokumenta koja izdaje lažna država Kosovo, jer to znači priznanje kosovske nezavisnosti bez obzira što se to proba izbeći nekakvom novom i nevidljivom fusnotom koja se sada naziva disklejmer“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, ukoliko je pokušaj vlasti da informacijom o otkazivanju Evroprajda zamaskira i sakrije „nove pogrešne i antiustavne poteze na Kosovu i Metohiji“, ti pokušaji nisu uspešni.

„Nikakvi dalji privatni i tajni sporazumi sa separatistima ne smeju biti potpisani dok se u Narodnoj skupštini ne donese pregovaračka platforma za Kosovo i Metohiju koje se moraju držati svi državni organi“, rekao je Boško Obradović.

Žozep Borel, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, objavio je u subotu na Tviteru da su Beograd i Priština postigli dogovor, tako što je Srbija pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovska lična dokumenta, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srpske lične karte.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti