Aleksandar Vučić
Srbija

Od oktobra na novosadskim fakultetima dualno obrazovanje

Izvor: 
Beta Ned, 07/03/2021 - 13:26Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će oktobra na fakultetima u Novom Sadu biti uvedeno dualno obrazovanje jer to, kako je ocenio, privlači nemačke investicije.

On je na otvaranju fabrike nemačke kompanije “Kontinental” najavio da će u aprilu u Novom Sadu biti otvoren Institut za veštačku inteligenciju što po njegovim rečima, pokazuje koliko je Srbija pripremljena za inovativne tehnologije.

“Danas je veliki dan za nas, razvojni istraživački centar ‘Kontinentala’ u Srbiji je treći po broju ljudi iz centara te kompanije u Nemačkoj i Rumuniji, a ispred onih u Austriji i Francuskoj. Verujem da će samo u početku tu raditi 500 ljudi, a kasnije i mnogo više”, kazao je predsednik.

“Prethodnih 35 godina nije bilo nove fabrike u Novom Sadu a sada ih ima nekoliko”, rekao je Vučić.

Ocenio je da bez Nemačke, Srbija ne bi mogla biti uspešna u ekonomiji i zahvalio kancelarki Angeli Merkel za pomoć u privlačenju nemačkih investitora u Srbiju, kao i za doprinos “rešavanju regionalnih problema”.

“Ona (Merkel) je samo činila dobro i uvek pomagala, čak i u najtežim trenucima. Nikad nećemo zaboraviti koliko nam je pomogla u rešavanju regionalnih problema i otvorila put iskrenom prijateljstvu Nemačke i Srbije”, kazao je Vučić.

 
MarketingNajnovije vesti